Vychádza nová kniha pre deti Lebopreto

Vydavateľstvo Literárneho informačného centra vydalo podľa rovnomenného seriálu, ktorý pravidelne vychádzal v detskom časopise Slniečko novú detskú knihu pre deti s názvom Lebopreto. Autorom knihy je Michal Hvorecký, obálku a ilustrácie pripravila Petra Lukovicsová.

Keď sa narodí malá Alma, Martinov svet sa prevráti naruby. Spolu so sestrou Editou si zvykajú na život s novými radosťami aj povinnosťami. Spoločne sa učia, čo je dobré a čo zlé, čo je spravodlivé a čo nie, ako sa rozhodovať, ako prekonávať strach a prečo nie je hanbou pomýliť sa.

Na konci každej kapitoly pomáhajú deťom premýšľať otázky o postojoch k rôznym situáciám a porozprávať sa o nich s rodičmi, kamarátmi či učiteľmi. „Kniha je navyše výborným motivačným čítaním na hodiny etickej výchovy na prvom stupni základných škôl,“ hovorí Dana Podracká, vedúca vydavateľstva Literárneho informačného centra.

Knihu Lebopreto od Michala Hvoreckého si môžete zakúpiť na webstránke www.litcentrum.sk, v predajni LIC na Námestí SNP 12 a rovnako tiež v každom dobrom kníhkupectve.