Vychádza septembrové číslo Knižnej revue!

V najnovšom čísle nájdete Ivana Kraska, Osamelých bežcov i Stanisłava Lema, ktorého slovenský čitateľ vraj ešte musí objaviť. Šéfredaktorka Tina Čorná Sikorová vám praje nerušené začítanie sa.

Milé čitateľky, milí čitatelia!

Uplynul už rok, ako sme vám v septembri 2020 predstavili Knižnú revue v grafickom dizajne autorov Vojtecha Rumana a Barbory Gavlákovej. Mnohí z vás si novú tvár nášho časopisu obľúbili. Verte, že nás to napĺňa radosťou a oduševnením!

Nová vizualita ide ruka v ruke s uvažovaním o obsahu, ktorý vám ponúkame. Po bohatom letnom dvojčísle 7-8/21, ktoré kriticky zmapovalo pôvodnú tvorbu za rok 2020, vám teraz prinášame iných zaujímavých autorov domáceho aj svetového významu.

K medzinárodnému Roku Danteho sa Knižná revue pripája práve v septembri, v mesiaci, keď sa pred 700 rokmi veľký renesančný básnik vydal na vlastnú cestu do literárneho Raja.

Či si to, čo nás čaká, budeme predstavovať ako Očistec, Peklo, Raj, či ako mimozemský Solaris Stanisława Lema, alebo do akej miery je ľudská komédia komédiou božskou, na tieto otázky si odpovedia vnímaví čitatelia v spoločnosti ďalších mimoriadnych kníh, ktoré sa oplatí objavovať alebo sa k ním pravidelne vracať.

Vraj všetko už raz bolo povedané a napísané, ale zakaždým trochu inak. A o tú „trochu“ ide predovšetkým: je skrytá v Dušekovom Potoku pod potokom, v poézii Ivana Kraska a Osamelých bežcov, v starodávnej legende o Rybe na strome z opačného konca sveta...

„Dievčatko je prvýkrát v galérii a obdivuje Modern Art. Ešte v roku 1958, keď abstraktné umenie bolo zakázané. Obrázok som vymodeloval v 3D v roku 2011. To dievčatko dnes má už 71 rokov,“ hovorí o svojom diele na titulnej strane aktuálnej Knižnej revue výtvarník, intermediálny umelec a spisovateľ Vladimír Havrilla.

Nerušené čítanie.