Vyšla novinka Dohviezdny večer

Svoj vianočný príbeh napísalo 25 slovenských autorov a autoriek. V knihe Dohviezdny večer sa ukrýva mnoho prekvapení pre deti aj dospelých.

V najnovšom dlho očakávanom edičnom počine z vydavateľstva Literárneho informačného centra sa dozviete, kde býva Ježiško, aký darček je najlepším darčekom na svete, koľko existuje vesmírov, komu sa v očiach trblietajú súhvezdia, a veľa iného o tajomnej spolupatričnosti medzi ľuďmi a zvieratami. A čo znamená poetický názov Dohviezdny večer? Naši predkovia tak hovorili Štedrému dňu. Vyjadruje to, že každý z nás má na nebi svoju vlastnú hviezdu, ktorá keď sa rozžiari, ako tá betlehemská, treba si spolu s najbližšími sadnúť k sviatočnému stolu a do jeho stredu položiť lásku.

Príbehy do knihy Dohviezdny večer ilustrovali Helga Pavelková a Peter Ličko. Autormi a autorkami jednotlivých príbehov sú (v abecednom poradí): Mirka Ábelová, Peter Balko, Jana Bodnárová, Veronika Dianišková, Denisa Fulmeková, Gabriela Futová, Daniel Hevier, Marta Hlušíková, Branislav Jobus, Peter Karpinský, Viliam Klimáček, Monika Kompaniková, Uršuľa Kovalyk, Eva Luka, Dominika Madro, Mária Modrovich, Agda Bavi Pain, Pero Le Kvet, Dana Podracká, Ján Púček, Toňa Revajová, Vanda Rozenbergová, Peter Šulej, Ján Uličiansky a Eva Urbanová.

Na našom YouTube nájdete videá niekoľkých autorov, ktorí svoje texty či spomienky na Vianoce a detstvo priblížili aj takouto formou. Súčasťou podujatia Online Bibliotéka s LIC sú aj dve videá, v ktorých herečky Marcela Stanková a Barbora Šoganová prečítajú texty jany Bodnárovej, Daniela Heviera a Petra Karpinského.

Knihu si môžete kúpiť priamo v našom kníhkupectve Knihy LIC na Námestí SNP 12 v Bratislave či objednať priamo od LIC v profile titulu na našom webe za MOC 17€. 

  • Vyšla novinka Dohviezdny večer - 0