Vzdelávací projekt MOJA NAJ KNIHA

logotyp projektu MOJA NAJ KNIHA

Moja naj kniha

je kultúrno-vzdelávací projekt STV, ktorý prispieva k zvýšeniu záujmu o literatúru zo strany detí, mládeže aj dospelých, pričom vyvrcholí vyhlásením najobľúbenejšej a najčítanejšej knihy.

Ide o licencovaný formát BBC s názvom The Big Read a už ho úspešne realizovali vo viacerých krajinách. V roku 2003 sa do neho zapojilo len v Británii vyše 750-tisíc divákov, o rok neskôr prilákal 250-tisíc divákov v Nemecku, kde ho vysielala pod názvom Das große Lesen televízia ZDF, v Maďarsku ho v roku 2005 ako A Nagy Könyv vysielala štátna MTV, v Bulharsku ho pred dvoma rokmi spustila štátna televízia BNT pod názvom Голямото четене. Vlani tento projekt s úspechom realizovala aj Česká televízia, nazvala ho Kniha mého srdce.

 

Sympatická čitateľka

Hlavné piliere projektu tvorí päť hlavných večerov, na ktorých postupne nominujeme NAJ 100 kníh, NAJ 25, NAJ 10 kníh a napokon vyhlásime víťazný titul. V prvý večer vás čakajú známe osobnosti, spisovatelia a umelci, ktorí prezradia, aký majú vzťah ku knihám a čítaniu. Do hlasovania o najobľúbenejšiu knihu sa budete môcť zapojiť prostredníctvom webu, SMS a hlasovacích lístkov. Veríme, že neodoláte pútavým príbehom, ktoré knihy prinášajú, ale ani jedinečnej možnosti vyhrať hodnotné ceny. Prinášame vám interaktívny projekt, o ktorom sa dozviete tiež v školách, v knižniciach a kníhkupectvách, kde na vás bude čakať množstvo sprievodných akcií a podujatí. Svoj voľný čas tak budete môcť stráviť so svojimi obľúbenými literárnymi hrdinami a navyše budete mať unikátnu šancu vybrať najobľúbenejšiu knihu Slovákov.

Nominujeme

Máte obľúbenú knihu, s ktorou najradšej trávite voľný čas? Zahlasujte za ňu v celonárodnej ankete, zapojte sa do súťaží a vyhrajte množstvo kníh a ďalších vecných cien. Nominovať môžete knihu od slovenského i zahraničného autora, pre deti, mládež i pre dospelých. Môžu to byť romány, novely alebo zbierky poviedok, musia byť však preložené do slovenčiny. Hlasovať môžete od nedele 25. apríla prostredníctvom SMS, internetu a hlasovacích lístkov. NAJ 100 kníh môžete nominovať do 9. mája.

 

 Domovská stránka projektu Moja naj kniha            

 Hlasovací kupón (stiahnuť, vytlačiť, vyplniť a poslať) - formát PDF (739 kB)

 

Leták projektu MOJA NAJ KNIHA