Windows Vista pre každého

Vydavateľstvo Computer Press. privítalo uvedenie nového operačného systému Windows Vista na slovenský trh dvomi, už tradične dobre napísanými knižnými titulmi.

Prvým je detailne riešená užívateľská príručka pre prácu s operačným systémom Windows Vista od uznávaného autora Ondřeja Bittu Microsoft Windows Vista SK. Neoceniteľný pomocník a sprievodca tohto nového produktu spoločnosti Microsoft čitateľa v trinástich kapitolách postupne oboznamuje nielen s relatívne novým prostredím, ale aj množstvom rôznych noviniek a vylepšení. Autor prístupným štýlom poskytuje všetky dôležité informácie – od inštalácie operačného systému, jeho nastavenia a opisu práce s ním, cez zábavu a komunikáciu, až po zaujímavé možnosti nastavenia či využitia systému. Napr. príťažlivou funkciou pre rodičov je predvoľba obmedzenia prístupu ich dieťaťa k počítaču, ale aj blokovanie hier či konkrétnych aplikácií. Taktiež  možno získať súhrnný prehľad aktivít na počítači. Záver príručky tvoria vypísané novinky vo Windows Vista a užitočný prehľad klávesových skratiek.

     Publikácia je vhodná nielen pre začiatočníkov či pokročilejších užívateľov operačného systému Windows Vista, ale poteší aj odborníka.

Druhým titulom je 1001 tipov a trikov pre Microsoft Windows Vista. Ide o dielo autorskej dvojice Ondřej Bitta a Vladislav Jeneček. Už autori sú garanciou kvality. Ponúkajú veľké množstvo odborných rád, postrehov a skúseností, postupov a riešení možných problémov pri práci s týmto novým operačným systémom. Kniha je tematicky rozdelená do dvadsiatich kapitol, ktoré svojím širokým záberom a odbornosťou uspokoja aj expertov. Mnohých iste zaujme súbor informácií venovaných bezpečnosti, a to nie len pri práci s kontami a používaní hesiel, ale najmä v rámci systematickej ochrany počítača a jeho aplikácií pred vírusmi.
     Nemálo efektívnych postupov a nových možností opísaných znalcami v tejto knihe uľahčí prácu na počítači a napomôže vytvoriť vhodný tuning svojho operačného systému. Súčasťou príručky je aj CD-ROM.

Andrej Matuška