XIV. zväzok Prameňov opäť v predaji

V roku 30. výročia významných spoločenských a politických udalostí z novembra 1989 prináša Literárne informačné centrum na knižný trh opäť XIV. zväzok z edície Pramene k dejinám Slovenska a Slovákov.

XIV. zväzok Prameňov k dejinám Slovenska a Slovákov- Novembrová revolúcia a česko-slovenský rozchod- je zväzok, ktorý zahŕňa dokumenty z prelomového obdobia našich novodobých dejín. Bol oňho mimoriadny záujem už po vydaní v roku 2002 a čoskoro sa vypredal. Odborná verejnosť, historici, študenti a pedagógovia, ale aj ostatní čitatelia, ktorí si ho stále žiadajú, si môžu doplniť kompletnú edíciu Prameňov. V predajni Knihy LIC a z nášho skladu ho ponúkame za špeciálnu cenu. 

Túto edíciu založil v LIC historik a publicista Pavel Dvořák v roku 1998, keď vyšiel 1. zväzok Územie Slovenska pred príchodom Slovanov. Postupne každý rok pribúdal ďalší zväzok, najnovším je diel  XIII.d zväzku Slováci a Československá socialistická republika, ktorý vyšiel vlani, a na jeho prezentácii na Bibliotéke sa zúčastnil aj editor Pavel Dvořák. Len zakrátko, takmer o mesiac, 21. 12. 2018, sme sa s Pavlom Dvořákom navždy rozlúčili. 

Súčasne dotlačený XIV. zväzok Novembrová revolúcia a česko-slovenský rozchod vyšiel ako piaty v poradí, dovedna tvorí edíciu Prameňov štrnásť zväzkov v 20 knižných dieloch. 

Záverečný zväzok edície približuje udalosti od novembra 1989 do konca roku 1992, ktorý ukončil existenciu jednotného Česko-Slovenska. Krok za krokom dokumentuje historické dni zamatovej revolúcie, zvrhnutie komunistického režimu, narastajúci tlak na nové usporiadanie štátu, snahy o jeho zachovanie i tendencie, ktoré už od prvých revolučných dní smerovali k samostatnému Slovensku. Zostavovateľmi sú historici Viera Hlavová a Jozef Žatkuliak. V obrazovej prílohe dokumentujú atmosféru tohto dramatického obdobia našich najnovších dejín čierno-biele fotografie. 

Titul si môžete zakúpiť vo všetkých vydavateľstvách za maloobchodnú cenu 16€. Zákazníkom, ktorí si Pramene XIV. prídu kúpiť do predajne Knihy LIC (Nám. SNP 12, Bratislava) alebo si ich objednajú mailom na adresu distribucialic@litcentrum.sk, ponúkame tento titul za špeciálnu cenu 12€. 

 
  • XIV. zväzok Prameňov opäť v predaji - 0