Zborník Poviedka 2018 úspešne uvedený do života

V Novej Cvernovke sa v sobotu večer stretli laureáti, porotcovia a porotkyne, vyhlasovateľ a fanúšikovia literárnej súťaže Poviedka 2018. Vydavateľ Koloman Kertész Bagala tu predstavil zborník súťaže, rovnako aj knihu víťazných textov Poviedka 1996-2016, ktorú sa mu neporadilo vydať v roku 2016, ale ako sám povedal, radšej neskoro ako nikdy. Po úvodnom hudobnom vstupe od Archívneho chlapca privítal Bagala na pódium porotu súťaže v zložení Svetlana Žuchová (predsedníčka), Mária Modrovich, Soňa Uriková, Jakub Zaťovič, Marej Grajciar. Porotcovskú šesticu dopĺňal aj Michal Hlatký, ktorý sa slávnostného vyhlásenia nemohol zúčastniť.

Predsedníčka poroty Svetlana Žuchová vyzdvihla snahu autorov o zobrazenie autenticity ich životov a zdôraznila fakt, že títo autori píšu mnohokrát na úkor iných svojich aktivít a to sa často nepodarí ani profesionálnym či poloprofesionálnym autorom.

Po odovzdaní diplomov si porotcovia na pódiu vymenili miesta s ocenenými autormi. Držiteľkou prvého miesta v tomto ročníku je Jana Turzáková za poviedku "Medzi dvoma vlakmi". Autorka pred rokom získala prémiu a vyjadrila sa, že pracuje na dlhšom literárnom celku, ktorý jej ocenené texty spája. Ďalšími ocenenými sú Dominika Moravčíková- Kríženie hliny, Barbora Hrínová- Klebeta, Karlos Kolbas- Oceľová kolíska, Petra Števonková- Marka, Agáta Brozová- Cez prsty, Martin Greguš- Pacientka, Miša Petrovičová- Starman.

Koloman Kertész Bagala pozval všetkých zúčastnených na sériu čítaní "Čau o piatej • Poviedka 2018 • Predstavujeme finalistov" do našej predajne Knihy LIC v Bratislave  https://www.facebook.com/events/723653891325236/ a nasledoval minikoncert Archívneho chlapca.

Oceneným autorom blahoželáme a srdečne Vás pozývame na Čau o piatej!