Katarína Holetzová – s pomocou Dada Nagya, ktorý sa zhostil úlohy moderátora – v priestoroch kníhkupectva Martinus uviedla svoju už tretiu knihu Správa od mŕtveho chlapca (Marenčin PT). Tentoraz nejde o detektívku, ale o psychologický román. Počas besedy autorka priznala, že dielo vzniklo v priebehu písania jej predchádzajúceho románu Svorka. Začala sa nudiť, a tak si jedného večera otvorila nový súbor a písala až do rána.

Hlavnou zápletkou románu je ľúbostný vzťah hlavnej hrdinky Niny so svojím násťročným študentom. Dado Nagy prirovnal napätú atmosféru knihy k románu Dievča vo vlaku. Holetzovej knižka sa mu dobre a rýchlo čítala a napriek tomu, že je Nina nesympatická hrdinka, sa s ňou dokázal stotožniť.

Autorka čerpala inšpiráciu na mnohých miestach. Z klasických diel si požičala motív ženy v zlatej klietke, ako sú pani Bovaryová či Anna Kareninová. Objavuje sa tu motív osudu, ale aj strach z predvídateľnosti života.

Po diskusii nasledovalo čítanie ukážky z románu a besedu zakončil krst. Knihu krstili autorkine najlepšie kamarátky červeným vínom. Holetzová tiež prezradila, že sa čitatelia môžu tešiť aj na tretí román s policajným vyšetrovateľom Reném Juhászom.
 
Veronika Košičiarová