Na úvod si požičiam myšlienku Joëla Dickera z knihy Pravda o afére Harryho Queberta – „Nikto nevie, že je spisovateľ, povedia mu to iní.“ Hoci ma mnohí oslovujú pani spisovateľka, necítim sa ňou byť. Ku knihám však cítim nesmiernu nehu a lásku. Písanie bolo vždy mojím koníčkom. Začala som krátkymi poviedkami a neskôr mi vyšiel román Cudzie vzťahy. Odvtedy ich do mojej súkromnej knižnice pribudlo šesť. Posledné dva – Šokujúca aféra a Vieme prví (obe Ikar) vznikli v spoluautorstve s publicistom Róbertom Dydom.

Inšpiruje ma konanie ľudí, ich každodenný boj s problémami a povinnosťami. Pozorujem ich, vnímam ich pocity, náladu, vône, atmosféru a fabulujem dej. Keď moje predstavy získajú jasné kontúry, zakonzervujem ich do knihy. Lenže v písaní, ako v každej brandži, musíte sledovať, ako sa vyvíjajú trendy. Samotný vkus čitateľov sa neustále mení rovnako ako móda. Uspieť v silnej konkurencii sa dá najmä výberom tém. Preto som sa rozhodla tvoriť vo dvojici. Spojiť moje skúsenosti z písania ženských románov a Róbertovej praxe v médiách. Naša prvá spoločná kniha Šokujúca aféra je dynamický vzťahový príbeh, ktorý zobrazuje povrchnosti, akými dnešná doba žije, keď mnohí majú nielen hlboko do vreciek, ale ešte viac do duše. Kedysi sme veci opravovali a dnes ich jednoducho vymieňame za nové. Tak je to aj s priateľstvami a láskou. V knihe sa zamýšľame, či vôbec existujú hranice, za ktoré už nezájdeme, a či za peniaze kúpime naozaj všetko. Tento román vyšiel aj v českom preklade. V diele Vieme prví sa čitateľ stáva svedkom pochybných praktík, k akým sa médiá pri honbe za senzáciami často uchyľujú. Vytvárajú si vlastnú pseudorealitu, ktorej neveria ani oni sami a nikdy neviete, kedy v jej pavučinách uviaznete aj vy.

Vždy sa veľmi teším, keď sa niekomu moja kniha páčila a jej postavy mu budú chýbať. Je to pre mňa najväčšia odmena. Ale je to aj veľká zodpovednosť, pretože ho ďalšou knihou nechcem sklamať a želám si, aby sa mu páčila o niečo viac.