Zlatá Biblia

Zlatá Biblia

Jedinečné bibliofilské umelecké dielo sa zrodilo zo spolupráce vydavateľstva Ikar s Rakúskou národnou knižnicou. Čerpá, vôbec prvýkrát, z celého veľkolepého biblického bohatstva národnej knižnice, ktoré je z konzervačných dôvodov po väčšinu času pre verejnosť neprístupné. Ide o prvé vydanie unikátneho majstrovského diela v reprezentatívnom vyhotovení so vzácnymi ilustráciami.

Každý výtlačok Biblie je ručne vyrobený unikát v koženej väzbe, s pravou zlatotlačou, zlatorezom, ozdobným kovaním na rohoch a s kovovou sponou. Každý exemplár má svoj vlastný očíslovaný certifikát. Limitovaná edícia Biblie vychádza v náklade 500 kusov. Na Slovensku ide o unikátne vyhotovenie tejto knihy pre zberateľov a záujemcov o kvalitne spracovanú knihu. Po rozpredaní všetkých 500 výtlačkov už nikde, ani u nás, ani v inom knižnom vydavateľstve nebude v predaji.

Toto majstrovské dielo vás prevedie vrcholmi a brilantnými výkonmi biblického knižného umenia v jedinečnej rôznorodosti a kvalite. Iluminácie pochádzajú z najkrajších biblií mnohých stáročí. Medzi početnými nádhernými bibliami, z ktorých čerpá Biblie sú aj originálne vydania: Viedenská Genesis (6. stor.), najstarší, v súčasnosti zachovaný biblický cyklus na svete, Parížska vrecková biblia, krásny exemplár obľúbených malých biblií, ktoré v 13. storočí vydali parížski predajcovia kníh pre vzdelané obyvateľstvo, Neapolská biblia z roku 1360, ktorá očarí hojnosťou iluminácií, či legendárna Svätováclavova biblia, najstarší zachovaný originál nemeckého prekladu biblie, ktorú veľkolepo vyzdobili najlepší súdobí umelci..

Biblie je použitý preklad podľa vydaní Spolku svätého Vojtecha v Trnave: Starý zákon z roku 1955, Nový zákon z roku 1986. Nihil obstat: Msgr. Vendelín Pleva. Imprimatur: Msgr. Ján Orosch (Trnava, 27. 09. 2006, č. 4740/06).

Podrobné informácie sú zverejnené na www.zlatabiblia.sk,pri objednávke do 30. októbra získate zľavu 400 euro.

  • Zlatá Biblia - 0