LIT_CAST Budapest

A LITCAST-Budapest I. részében György Norberttel fogunk beszélgetni Ivana Dobrákovová Anyák és kamionsofőrök című regényéről. György Norbert fordította ugyanis magyar nyelvre ezt a könyvet, mely 2019-ben elnyerte az Európai Unió Irodalmi Díját. György Norbert író, műfordító. A Typotex gondozásában megjelent Anyák és kamionsofőrök mellett Jaroslav Rumpli: Gabonakörök volt a másik regény, mely a fordító nevéhez fűződik. György Norbert jelenleg Pozsonyban él.

#2: Peťovská Flóra

A LIT_cast Budapest podcast-műsor második részében Jókai Ági Flóra Peťovskával beszélget. A beszélgetésből kiderül, hogy Flóra miért épp a gyermekirodalommal kezdett el foglalkozni, hogy néz ki egy kis könyvkiadó működése, mi alapján választja ki azokat a könyveket, melyeket később lefordít, s kiad. Hallgassák meg!

 


#1: György Norbert

A LIT_cast Budapest I. részében György Norberttel fogunk beszélgetni Ivana Dobrakovová Anyák és kamionsofőrök című regényéről. György Norbert fordította ugyanis magyar nyelvre ezt a könyvet, mely 2019-ben elnyerte az Európai Unió Irodalmi Díját. György Norbert író, műfordító. A Typotex gondozásában megjelent Anyák és kamionsofőrök mellett Jaroslav Rumpli: Gabonakörök volt a másik regény, mely a fordító nevéhez fűződik. György Norbert jelenleg Pozsonyban él.

 

 
  • LIT_CAST Budapest - 0