08.01.2009 17:00
Reštaurácia Flowers na Ventúrskej ul. č. 1 v Bratislave
Podujatie

Prezentácia knihy Šéfkuchár v paláci

Vo štvrtok 8. januára 2009 o 17.00 h v reštaurácii Flowers na Ventúrskej ul. č. 1 v Bratislave 

ssa uskutoční prezentácia knihy Šéfkuchár v paláci autora Jaroslava Žídka

 

Šéfkuchára v paláci uvedie do života Milan Vašina.

Programom sprevádza Lenka Šoóšová.

Bohato ilustrovaná kniha Jaroslava Žídeka Šéfkuchár v paláci  je plná skvelých a netradičných receptov - od predjedál cez rizotá, cestoviny, šaláty, polievky, rozmanité hlavné jedlá až po dezerty či chlieb a pečivo. Charizmatický kuchár  už tri roky varí a ponúka kulinárske lahôdky v bratislavských reštauráciách Camouflage, Flowers a v kaviarni Lancia Café sídliacich v Erdödyho paláci.

 

„Nie je nič horšie, ako keď si kuchár začne o sebe myslieť, že už vie všetko a prestane sa ďalej učiť a zdokonaľovať.  A nie je nič horšie, ako keď si postaví mantinely, za ktoré sa neodváži ísť. Gastronómia totiž obmedzenia nepozná“, otvorene priznáva vychýrený šéfkuchár Jaroslav Žídek.

 

Ak sa už rozhodnete zájsť si do reštaurácie, vyhraďte si na to dosť času  a nikam sa neponáhľajte.

Dobré jedlo v kvalitnej reštaurácii treba vychutnať, uvoľniť sa pri ňom a z dobrého obeda či

večere mať zážitok, podobne ako keď idete na dobré divadelné predstavenie. Aj naň si urobíte

čas, relaxujete pri ňom, užívate si ho a potom o pocitoch z neho ešte dlho rozprávate. A tak by to

malo byť aj s kulinárskym zážitkom v kvalitnej reštaurácii.

 

Pražák Jaroslav Žídek (1970) pochodil kus sveta, aby nakoniec zapustil svoje kuchárske korene

na Slovensku. Je predstaviteľom modernej gastronómie (nouvelle cuisine). Kuchárom, ako rád

hovorí, chcel byť vždy. Svoje povolanie miluje a vníma ho ako prestíž. „Túto prácu človek buď

miluje, alebo ju nemôže robiť“, dodáva.

Autorka fotografií Stanislava Hanusz Hricová.