Recenzia
18.01.2012

Grilovanie - Chris Schlesinger – John Willoughby

Ikar 2011

Grilovanie, to je zábava! Či už doma v kuchyni alebo v prírode, je vždy príjemným kulinárskym a spoločenským zážitkom. Paleta surovín, ktoré sú vhodné na grilovanie, je takmer neobmedzená, výhodou je aj jednoduchá a rýchla príprava grilovaných pokrmov. Kniha ponúka celú škálu rôznorodých receptov, spomedzi ktorých si každý určite vyberie ten pravý: či už mäsové špeciality alebo pečené ryby a plody mora, zeleninu i ovocie. Predstavuje široký výber najchutnejších receptov na grile, v pahrebe, úžasné nápady na prípravu omáčok, dipov a rôznych príloh, grilovacích zmesí, relišov, sáls a pást. Nájdete tu nevyhnutné informácie o správnom grilovaní (ako vybrať vhodné palivo a náčinie, ako postaviť gril, tipy a triky na správnu techniku údenia), okrem receptov európskej kuchyne, sú početné aj recepty z oblastí Karibiku, južnej a severnej Ameriky, severnej Afriky, Turecka a juhovýchodnej Ázie, zaujme i stručná exkurzia do dejín grilovania. Zážitok z jedinečných chutí bude určite umocnený správnym výberom podávaných nápojov. V závere tejto pôsobivej príručky grilovania nájdeme početné recepty na prípravu miešaných nápojov, alkoholických i nealkoholických kokteilov. Takže, ak si chcete pochutiť, darujte knižku k Vianociam niekomu blízkemu, a potom mu v pekný jarný večer pripomeňte tento darček, určite ho prehovoríte na dobrú grilovačku.