Recenzia
02.04.2007

Moderná kuchárka. Dezerty - Zdravie - aká téma!

aká téma!

Moderná kuchárka. Dezerty

Bratislava, Vydavateľstvo Slovart 2006

Preklad Zuzana Šeršeňová

Ak sa vám už zunovalo piecť podľa starých dobrých babičkiných receptov naparádené koláče a chceli by ste vyskúšať čosi netradičné, chyťte do rúk túto knihu. Pôvodne austrálska moderná kuchárka vám ponúka rôzne druhy dezertov, s akými sa u nás často nestretávame. Kapitoly o krémoch, tvarohových koláčoch, snehových dezertoch, ovociach a rôsoloch, palacinkách, sladkom pečive, pečených dezertoch, lepkavých a parených pochúťkach, tortách a pohároch, o zmrzline, ale aj o nízkotučných dezertoch s postupmi a návodmi na ich prípravu sú prerušované „teoretickými“ kapitolkami o smotane, ovocí, bylinkách, čokoláde a karameli. Poslednou časťou knihy je prepotrebný a šikovný register nielen jednotlivých receptov, ale i náležitých obrázkov. Austrálska moderná kuchárka je založená na kvalitných a často exotických, u nás stále málo bežných surovinách. Z toho vyplýva, že parádne dezerty môžu byť aj pekne mastné.

–eta–