Recenzia
08.12.2010

Najchutnejšie vianočné pečivo s originálnou vykrajovacou formou

K Vianociam neodmysliteľne patrí vôňa domáceho pečiva. Táto kniha receptov poteší najmä začínajúce a sviatočné gazdinky, ktoré majú menej skúseností a najmä málo času. Ku knižke je pribalená vykrajovacia forma, ktorá umožní naraz vykrojiť z vyvaľkaného cesta až 34 kúskov. Pri prehľadných a zrozumiteľných receptoch je okrem veľkej farebnej fotografie koláčikov uvedený aj veľmi užitočný údaj o čase, ktorý na prípravu potrebujete. Príprava cmarových sušienok si vyžiada napríklad 20 minút. Ako sa robia? Z 300 gramov hladkej múky, 250 gramov zmäknutého masla a 4 lyžíc cmaru vymiesite cesto a prikryté necháte hodinu odstáť. Na pomúčenej doske potom vyvaľkáte cesto na hrúbku pol centimetra a vykrojíte koláčiky. Uložíte ich na plech pokrytý papierom na pečenie. Dva žĺtky rozšľaháte s 2 lyžicami vody, potriete nimi koláčiky a nakoniec posypete kryštálovým cukrom. Sušienky sa pečú na 175 stupňoch 10 minút.