Recenzia
01.04.2011

TO NAJLEPŠIE Z MÄSA - Zdenka Horecká – Vladimír Horecký

Tvorivý tím autorov (Z. Horecká: recepty, V. Horecký: fotografie) pripravil tie najlepšie recepty z mäsa. Súbor receptov rozdelili podľa druhu mäsa na jedlá z tmavého mäsa (hlavné jedlá z hovädziny, teľaciny, bravčoviny, jahňaciny a diviny), jedlá z hydiny (šaláty, nátierky, polievky, hlavné jedlá z kurčaťa, morky, kačice a husi) a jedlá z rýb (šaláty, nátierky, predjedlá, polievky, hlavné jedlá). Tieto recepty dopĺňa varenie a grilovanie v prírode (hlavné jedlá). V úvode mäsových receptov nájde čitateľ praktické usmernenie o triedení mäsa podľa stráviteľnosti aj informácie o čase a spôsobe pečenia rôznych druhov mäsa. Pri rybách sa dozvie užitočné rady o odstraňovaní šupín, sťahovaní kože, či porciovania. Každý recept okrem rozpisu surovín a zrozumiteľného pracovného postupu prináša aj odporúčanie na vhodné prílohy a čas na prípravu. Za zaujímavými receptami nezaostávajú ani farebné fotografie, sú inšpirujúce a priam lákajú k stolu.