Recenzia
Jana Túry Kopčová
07.10.2011

Studená kuchyňa - Eva Paulovičová

Žilina, Knižné centrum 2011

Máloktorá gazdinka si nájde čas na prípravu domácich omáčok, majonéz, šalátov, či dressingov, najmä ak ich môže kúpiť hotové. Keď sa rozhodnete rozšíriť si receptár zo studenej kuchyne, vašou spoločníčkou môže byť aj táto kuchárka. V knihe nechýbajú okrem receptov ani efektné triky určené nádejným kuchárkam. Zostavovateľka vysvetľuje, na čo sa používajú rôzne koreniny, alebo ktoré zálievky sa v kuchyni používajú najčastejšie. Recepty sú napísané stručne, ale výstižne a sú veľmi jednoduché. Nie príliš atraktívny obal, menej kvalitný papier a chýbajúce fotografie pripravených jedál však pravdepodobne presvedčia menší počet záujemcov ako konkurujúce farebné niekoľko stostranové kuchárske knihy.