Recenzia
07.02.2008

Wok - Malé fígle pre rodinnú pohodu

Wok

Wok

Bratislava, Ikar 2007

Preklad Ľudmila Strukelyová

Varenie vo woku sa stáva čoraz obľúbenejšou prípravou jedál. Dôvodom je jednoduchosť prípravy a presvedčivá koncepcia – čerstvé suroviny, rýchla príprava a aromatické korenie. Za niekoľko minút si dokážeme ukuchtiť chutné a výživné jedlá z rôznych druhov mäsa, z rýb, darov mora, ale prídu si na svoje aj vegetariáni, pretože vo woku sa výborne pripravuje aj ryža, cestoviny a zelenina na mnoho spôsobov. Čerstvé suroviny a rýchla príprava sú aj zárukou zdravej výživy. V úvodnej kapitole knihy sa oboznámime so základnými princípmi varenia vo woku a s potrebným vybavením. Vo woku môžeme pripravovať jedlá dusením, klasickým varením, opekaním, fritovaním či varením v pare. Užitočný je aj abecedný prehľad surovín používaný pri tepelnej úprave vo woku, najmä rozličné druhy exotického korenia, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou všetkých receptov v knihe. Hlavnú časť knihy tvoria recepty s prehľadným postupom prípravy doplneným aj fotografiami jednotlivých pracovných krokov. 120 receptov na jedlá zo zeleniny, ovocia, ryže, cestovín, hydiny, mäsa, darov mora, ale aj recepty polievok a sladkých pochúťok, to všetko nájdete v tejto užitočnej kulinárskej publikácii, ktorá sa stane neodmysliteľnou súčasťou vašej modernej kuchyne.