Bologna Children’s Book Fair 2024

Veľtrh detskej knihy v Bologni - popredné svetové podujatie so 60 ročnou skúsenosťou čoskoro privíta medzinárodnú vydavateľskú komunitu!

V termíne od 8. do 11. apríla 2024 bude talianska Bologna opäť dôležitým podujatím pre tých, ktorí pracujú v oblasti publikovania a obsahu venovaného deťom a tínedžerom.

Tento veľtrh detskej knihy s približne 1500 vystavovateľmi zo 100 krajín sveta je miestom stretnutia rozmanitého a medzinárodného publika a predstavuje jedno z najvýznamnejších celosvetových podujatí v oblasti výmeny autorských práv.

Tohtoročným čestným hosťom bude Slovinsko s príležitosťou pre vydavateľov z celého sveta zažiť bohatú vydavateľskú scénu krajiny, propagovanú na veľtrhu prostredníctvom výstavy A čo sa stane potom?, ktorá predstaví diela 59 súčasných slovinských ilustrátorov.

SLC sa zúčastní formou národnej expozície SR, ktorá bude umiestnená v hale 29 s číslom D34. Na rozlohe 32 m2 bude vystavených vyše 300 titulov z produkcie 30 slovenských vydavateľstiev. Sme hrdí, že v slovenskom stánku privítame taktiež ocenených autorov a ilustrátorov Danielu Olejníkovú, Han Donau a Michala Hlatkého.

 

Viac informácií: https://www.bolognachildrensbookfair.com/en/home/878.html