Druhé kolo podpory literárnych podujatí je tu

Máte v pláne robiť podujatie so slovenským autorom, či autorkou? Organizujete literárnu súťaž, či plánujete knižný festival? Ak ste na niektorú z otázok odpovedali áno a podujatia budú v mesiacoch jún až september, čítajte pozorne ďalej.

Po úspešnom prvom tohtoročnom kole, do ktorého sa prihlásilo 15 jedinečných projektov vyhlasujeme druhé kolo podpory literárnych podujatí v ktorom sa môžete uchádzať o finančnú ale aj nefinančnú podporu od SLC. Ako súčasť tej nefinančnej vám ponúkame napríklad marketingovú spoluprácu prostredníctvom našej webovej stránky a sociálnych sietí, spoluprácu pri zabezpečení moderátorov a porotcov, vecné dary alebo pomoc s dramaturgiou literárnych podujatí.

Aké kritériá treba splniť zistíte tu

Pri výbere budú uprednostnené podujatia, ktoré sa budú venovať nasledujúcim témam: vydávanie kníh (poézie a beletrie) s pozvanými hosťami spomedzi autorov, vydavateľov, editorov, redaktorov; uvedenie nových kníh slovenských spisovateľov a spisovateliek; podujatia zamerané na propagáciu slovenskej literatúry; odborné podujatia a konferencie zamerané na slovenskú literatúru; podujatia s účasťou zahraničných prekladateľov a slovakistov a pod.

Slovenské literárne centrum okrem témy prihliada na tradíciu podujatia, kvalitu dramaturgie, počet zúčastnených na minulých ročníkoch, geografický záber podujatia, dostupnosť podujatia prostredníctvom online kanálov a iné formy podpory, ktoré organizátori na podujatie získali.

Prihlásiť sa môžete cez tento formulár: https://bit.ly/DruheKoloPodpory

Prihlasovanie je možné do 30.4.2024, vyhodnotenie bude záujemcom komunikované najneskôr 10.5.2024

Ak máte o podpore podujatí otázky, na ktoré ste nenašli odpovede v článku či vo formulári, neváhajte sa obrátiť na projektovú manažérku Luciu Kvasňovskú: lucia.kvasnovska@litcentrum.sk