Medzinárodný knižný veľtrh vo Frankfurte nad Mohanom 2004

Medzinárodný knižný veľtrh vo Frankfurte nad Mohanom sa koná od 6. do 10. októbra 2004. Aj na jeho 56. ročníku prezentuje Literárne informačné centrum národnú expozíciu.

Medzinárodný knižný veľtrh vo Frankfurte nad Mohanom je v poradí záujmu vydavateľov najvyhľadávanejším a najnavštevovanejším. Čestným hosťom tohtoročného veľtrhu je Arabský svet.

V národnej expozícii Slovenskej republiky na rozlohe 60 m2 vystavíme vyše 500 knižných titulov z produkcie 40 slovenských vydavateľských subjektov. Expozícia Slovenskej republiky je umiestnená v hale 5.0. v sekcii B, stánok číslo 946.

Počas veľtrhu pripravilo LIC aj niektoré zaujímavé sprievodné akcie:

 

  • ŠTVRTOK 7. 10. 2004

    12.15 - 13.45 hod. - JESENNÁ (ZATO) SILNÁ LÁSKA - Forum FILM & TV
    filmová projekcia - premietanie filmu nakrúteného na motívy románu Rudolfa Slobodu.

    17.30 - 18.30 hod. - Slovenská a česká literatúra vo filme - Forum FILM & TV
    Martin Ciel, filmový kritik a teoretik, pedagóg na Vysokej škole múzických umení v Bratislave, predstaví posledné obdobie slovenskej a českej filmografie na motívy literárnych diel.

    18,45 hod.- Cocktail party - Národný stánok Slovenska - hala 5.0, stánok B 946
    Priateľské stretnutie s odborníkmi knižnej a filmovej kultúry pri pohári vína v národnom stánku Slovenska.

  • PIATOK 8. 10. 2004

    17.00 hod. sa uskutoční v atraktívnych priestoroch Klubu novinárov v centre Frankfurtu nad Mohanom autorské čítanie z diela Antona Baláža v prítomnosti autora, sprevádzané ukážkami z filmového spracovania jeho románu Tábor padlých žien.

 

Sprievodné akcie zamerané na prezentáciu filmov na motívy literárnych diel vychádzajú z faktu, že aj tento rok, podobne ako vlani, je súčasťou knižného veľtrhu aj Fórum filmu a televízie (Forum Film & TV), a tiež špecializovaná expozícia kníh s filmovou tematikou. Podobne ako po úspechu vlaňajšieho filmového fóra sa táto tematika opätovne dostáva do programu veľtrhu, tak aj fórum Fascinácia komiksom sa stala stabilným programovým celkom už po piaty raz. Samozrejmou súčasťou veľtrhu sú tradičné autorské "čítačky"a debaty, obchodné stretnutia, oddychové akcie a mnohé ďalšie akcie. Zvláštnu pozornosť opätovne venujú organizátori detskej knihe, audioknihám, vede, vzdelávacej politike a medzinárodným kultúrnym a literárnym kontaktom.