Najväčším internetovým kníhkupectvom na Slovensku je martinus.sk

Internetové kníhkupectvo martinus.sk je najväčším on-line kníhkupectvom na Slovensku. Vyplýva to z výsledkov auditu návštevnosti internetových stránok iAudit, v ktorom martinus.sk zaznamenal za september 2005 vyše 34 000 unikátnych návštevníkov. To ho zároveň robí jedným z najnavštevovanejších slovenských internetových obchodov vôbec.

„Táto správa nás teší dvojnásobne. Svedčí totiž o tom, že čoraz viac ľudí už aj na Slovensku dôveruje pohodlnému nákupu priamo z domu alebo z práce – a my sme radi, že pokiaľ ide o knihy, najviac z nich si vyberá práve martinus.sk,“ hovorí Miroslav Santus, spoluzakladateľ kníhkupectva.

Internetové kníhkupectvo martinus.sk vzniklo v roku 2001, jeho majitelia sa však knihám venujú už viac ako 15 rokov. „Náš ’kamenný’ obchod v Martine je samozrejme veľkou výhodou. Množstvo kníh máme vďaka tomu priamo na sklade a zákazníkom ich môžeme ihneď odoslať,“ prezrádza spolumajiteľ Jozef Santus. Kníhkupectvo na pešej zóne pozná a navštevuje veľa Martinčanov. Aby mohli svoje služby ponúknuť aj zákazníkom z iných častí Slovenska, už viac ako štyri roky tí istí ľudia prevádzkujú aj internetové kníhkupectvo.

„Našou snahou je, aby pre kohokoľvek na Slovensku nebol problém dostať sa k akejkoľvek knihe,“ objasňujú ďalej. Či bývate na sídlisku alebo na dedine, veľké kníhkupectvo s desiatkami tisíc titulov máte priamo vo svojom počítači. Rozsiahla ponuka však nie je jedinou výhodou nákupu na martinus.sk. Takmer na všetky knihy je poskytovaná zľava 5% a viac, na novinky dokonca do 20%.

V súčasnosti týždenne vybavujú stovky objednávok. „Spokojnosť zákazníka, či je u nás prvý alebo dvadsiatykrát, je pre nás najdôležitejšia. Aj keď sme internetové kníhkupectvo, stále sme len ľudia, ktorí jednoducho majú radi knihy. Možno aj preto sa k nám väčšina zákazníkov vracia znovu a znovu.“ Fakt, že martinus.sk zastáva na slovenskom e-commerce trhu významnú pozíciu potvrdzuje skutočnosť, že sa mu podarilo predstihnúť aj svojho najväčšieho konkurenta: martinus.sk navštívilo za september 2005 o 86% viac ľudí ako dlhoročnú jednotku Dunaj.sk.

Perličkou je mobilové kníhkupectvo, ktoré martinus.sk odštartoval už v roku 2003. Na nákup či hľadanie informácií o knihách teda nepotrebujete už ani počítač – stačí vám mobil s podporou WAP. Na adrese wap.martinus.sk nájdete kompletnú ponuku kníhkupectva vrátane farebných obrázkov s obálkami kníh, možnosť zaregistrovať sa, vybraný tovar objednať a dokonca aj sledovať stav vybavovania objednávky.

Na záver ešte jeden dôvod, prečo sa oplatí nakupovať cez internet: „U nás sa zaručene vyhnete tlačeniciam na najnovšieho Harryho Pottera,“ uzatvára s úsmevom M. Santus.

Rebríček najpredávanejších kníh na Slovensku za rok 2005 podľa martinus.sk

1. Da Vinciho kód (Dan Brown)

2. Harry Potter a Polovičný princ (Joanne K. Rowlingová)

3. Anjeli a démoni (Dan Brown)

4. Bod klamu (Dan Brown)

5. Digitálna pevnosť (Dan Brown)

6. Svätá krv a svätý grál (Michael Baigent, Richard Leigh, Henry Lincoln)

7. Mesiášov odkaz (Michael Baigent, Richard Leigh, Henry Lincoln)

8. Mexická vlna (Maxim E. Matkin)

9. Alchymista (Paulo Coelho)

10.Láska je chyba v programe (Maxim E. Matkin)

Internetové kníhkupectvo martinus.sk a viac informácií o ňom nájdete na adrese www.martinus.sk, WAP verziu pre mobilné zariadenia na adrese wap.martinus.sk