26.04.2024 15:00
Duration to: 28.04.2024 16:00
Podujatie
Fakulta architektúry a dizajnu STU

Artis Omnis na festivale SlavCon

Tešíme sa na vás počas obľúbeného festivalu fantastiky, popkultúry, histórie a hier. Od piatka do nedele budeme mať pre vás pripravený predajný stánok plný fantastických kníh, krsty štyroch knižných noviniek a nebudú samozrejme chýbať ani autogramiády autorov.
Nadupaná bude najmä sobota, počas ktorej to naplno roztočíme.
 
12:00-13:30 - krst komiksu Nukleus
14:00-15:30 - krst Černokňažník III
16:00-17:30 - dvojkrst Tristodesať kelvinov + Elpis
 
* NUKLEUS
Pôvodný slovenský superhrdinský komiks autora Martina Juríka a ilustrátora Martina Luciaka. Pútavý príbeh Bena a Raya ťa vtiahne do malého mestečka Severance. Na prvý pohľad sa zdá byť takmer bezvýznamné. Hneď vedľa však stojí atómová elektráreň, v ktorej majú práve spustiť nový supermoderný reaktor. Lenže keď v neďalekom poli dopadne meteorit, celý priestor uzavrie armáda. No zvedavosť zohraných kamarátov prekážky nepozná...
* ČERNOKŇŽNÍK III - Bohyne a prízraky
Tretí diel súborného vydania kultovej slovanskej fantasy série Juraja Červenáka s ilustráciami Michala Ivana. Obsahuje pestrú zmes príbehov – od románu cez niekoľko rozsiahlych noviel až po poviedky. Rogan a Goryvlad sa stretávajú nielen s mýtickými bytosťami, ale aj s mladým Pribinom, kniežaťom Mojmírom či byzantskými vyslancami Konštantínom a Metodom.
* TRISTODESAŤ KELVINOV
Voľné pokračovanie impozantného sci-fi románu Jany Plauchovej Nula kelvinov. Dokáže láska poraziť fyzikálne zákony? David Settle sa rozhodne, že sa svojej životnej lásky predsa len nevzdá a utečie s ňou. Pre takéto rozhodnutie však nemajú ich prenasledovatelia pochopenie. Začne sa šialený súboj s časom - a to doslova. Dokonca aj samotný vesmír sa ich pokúša odstrániť ako nežiaducich narušiteľov časopriestoru. Možnosti oboch strán sa postupne zužujú…
* ELPIS
... a smrť nebude mať žiadnu moc - tvrdí vo svojom novom románe autor Roland Oravský. Zverejnenie najväčšieho medicínskeho objavu histórie sa nečakane zvrtne na dramatickú záchranu života. Mrazivý sci-fi triler Elpis rozširuje svet znepokojivej blízkej budúcnosti z románu V tieni Zeme a ukazuje, že ľudská hra na bohov má svoje dôsledky.