S Michalom Hvoreckým predstavujeme žiakom a žiačkam knihu Lebopreto

Ako rozlíšite, čo je správne a čo nie? Je ťažšie byť rodičom či dieťaťom? Ako dlho vydržíte bez mobilu? A aký darček si najviac želáte nájsť pod vianočným stromčekom? Aj na to sme sa spýtali žiakov a žiačok Základnej školy Milana Rastislava Štefánika v Ivanke pri Dunaji. 

Vydavateľstvo Literárne informačné centrum a redakcia časopisu Slniečko nedávno uviedli spolu s autorom Michalom Hvoreckým, ilustrátorkou Petrou Lukovicsovou a hercom Robom Rothom do života novú rozprávkovú knihu pre deti s názvom Lebopreto.

Niektoré príbehy z knihy už vychádzali predtým a pravidelne ako rovnomenný seriál v obľúbenom detskom časopise Slniečko. Populárny je medzi deťmi aj rodičmi, keďže situácie, v ktorých sa ocitajú traja súrodenci, sú univerzálne a nájde sa v nich nejedna rodina.

Pretože, keď sa narodí malá Alma, Martinov svet sa prevráti naruby. A spolu so sestrou Editou si zvykajú na život s novými radosťami aj povinnosťami. Vďaka novým okolnostiam sa spoločne učia, čo je zlé a dobré, ako sa rozhodovať, prekonávať strach a prečo nie je hanbou pomýliť sa.

Za každým malým príbehom v knihe Lebopreto sa navyše nachádzajú motivačné otázky, ktoré deti podnietia k premýšľaniu a diskutovaniu. A presne to bolo cieľom nášho stretnutia so žiakmi a žiačkami základnej školy v Ivanke pri Dunaji.

Ich odpovede na naše motivačné otázky však neboli vôbec strohé. Pre niektorých je ťažšie byť rodičom, lebo rodičia musia veľa pracovať a starať sa o nich, pre iných je zase ťažšie byť dieťaťom, lebo im rodičia často rozkazujú. A čo by si chceli nájsť pod vianočným stromčekom? Odzneli i knihy, telefón, či dokonca jazdecké čižmy.

Krásne dopoludnie s aktívnymi deťmi teda zavŕšila radosť z novej knihy Lebopreto, ktorú si už v týchto chvíľach iste s radosťou čítajú, či už v škole alebo doma pod dekou či perinou.

A prečo by sme si ju mali čítať s nimi aj my, dospelí? Na to existuje veľmi jednoduchá odpoveď: Lebopreto.

Tešíme sa na ďalšie stretnutia so žiakmi a žiačkami v tomto i budúcom roku.

Knihu Lebopreto od Michala Hvoreckého si môžete zakúpiť na webstránke www.litcentrum.sk, v predajni LIC na Námestí SNP 12, a tiež v každom dobrom kníhkupectve.

  • S Michalom Hvoreckým predstavujeme žiakom a žiačkam knihu Lebopreto - 0
  • S Michalom Hvoreckým predstavujeme žiakom a žiačkam knihu Lebopreto - 1
  • S Michalom Hvoreckým predstavujeme žiakom a žiačkam knihu Lebopreto - 2
  • S Michalom Hvoreckým predstavujeme žiakom a žiačkam knihu Lebopreto - 3
  • S Michalom Hvoreckým predstavujeme žiakom a žiačkam knihu Lebopreto - 4
  • S Michalom Hvoreckým predstavujeme žiakom a žiačkam knihu Lebopreto - 5