28.05.2008 16:30
Kníhkupectvo Svet knihy, Obchodná 4, Bratislava
Podujatie

Prezentácia knihy Martiny Solčanskej Očistec bláznov

Srdečne vás pozývam na krst knihy Martiny Solčanskej 
OČISTEC BLÁZNOV
 
v stredu 28. mája 2008 o 16.30 h
v kníhkupectve Svet knihy na Obchodnej ul. č. 4 v Bratislave.
(2. posch.)
 
Knihu uvedie do života Tomáš Maštalaír.

 

Za  román Aprílové dievča získala nedávno v čitateľskej ankete Knižnej revue ocenenie Debut roka 2007.  Martina Solčanská  zaujala  šokujúco úprimným a priamym jazykom, ktorý nájdeme aj v jej novej próze s tak trochu záhadným názvom. Novela Očistec bláznov je voľným pokračovaním úspešného Aprílového dievčaťa.

 Andrej Princ ju pobozkal. To bolo pred desiatimi rokmi. Teraz už Bibiánu bozkáva iný. Má skvelú rodinu, ktorá sa statočne borí s udalosťami dnešných dní na Slovensku. Nezamestnanosť, nevšímavosť, krivdy, odliv mozgov, prehlbujúce sa sociálne rozdiely… Na snívanie už nie je čas. Alebo áno? Bibiáne zasiahne do života tragédia, a keď má pocit, že už nemôže ani len dýchať, príde on. Andrej Princ ju opäť pobozká. Lenže čo ak tá brána do raja sú len dvierka do predpeklia? Bozky už nič neznamenajú, je medzi nimi až príliš veľa otáznikov, príliš veľa bolesti a obetí...

Martina Solčanská (1981) – pochádza z Hlohovca. Prvé kontakty s písaním získala počas štúdia na gymnáziu v Trnave. Po absolvovaní štúdia histórie a žurnalistiky na UKF v Nitre pracuje ako redaktorka v spoločenskom týždenníku.