V srdci Thessaloniki vo výstavnom komplexe Helexpo sa na ploche 5000 m2 predstavia v tomto roku v čase od 9. do 12. mája početní vystavovatelia z Grécka i zo sveta na 16. ročníku Thessaloniki Book Fair.

Tento obľúbený knižný veľtrh, určený jednak pre odbornú, ale aj laickú verejnosť, najmä z pohľadu organizovania sprievodných podujatí, tentokrát privíta vystavovateľov a návštevníkov s čestným hosťovaním španielsky hovoriacich krajín , v réžii the Ibero-American Literature Festival in Athens – LEA.

Témou veľtrhu je “Dav ako protagonista literatúry a histórie” a je pripravený bohatý kultúrny program.

Nájdeme tu vystavovateľov z 20 krajín sveta a očakáva sa viac ako 85 000 návštevníkov veľtrhu. Pripravených je vyše 500 podujatí, na ktorých vystúpi viac ako 300 autorov.

V roku 2019 Literárne informačné centrum pripravuje pätnásty krát národnú expozíciu Slovenskej republiky, opäť vďaka bezplatnej ponuke stánku a vybavenia zo strany gréckeho organizátora.

Na ploche 9 m2 sa v pavilóne 14, na stánku č.13, predstaví 16 vydavateľstiev s produkciou viac ako 50 knižných titulov.

V tomto teritóriu sme zaznamenali záujem o slovenskú literatúru a sú rozpracované a aj mnohé projekty prekladov slovenskej literatúry do gréčtiny.

 

Viac informácií na: http://thessalonikibookfair.gr/?lang=en