Knižný veľtrh Thessaloniky 2014

dvojica s ProglasomV dňoch 8. – 11. 5. 2014 sa konal v poradí už 11. ročník medzinárodného knižného veľtrhu v Thessalonikách. Zúčastnili sa na ňom početní vystavovatelia zo 14 krajín sveta. Čestným hosťom bol Izrael, ktorý ponúkol v modernej expozícii širokú paletu knižných titulov, zaujímavý program a predstavil na rôznych fórach veľký počet svojich autoriek a autorov.

Počas veľtrhu sa uskutočnil aj medzinárodný festival poézie, festival komiksov a detské sprievodné programy, ktoré sa tešili veľkému záujmu.

V roku 2014 Literárne informačné centrum pripravilo už desiaty raz národnú expozíciu Slovenskej republiky. V pavilóne 13 sa na ploche 9 m2 predstavilo 15 slovenských vydavateľstiev s produkciou viac ako 60 knižných titulov.

Slovenský stánok navštívili aj veľvyslanec Izraela v Grécku Arye Mekel, veľvyslanec SR v Grécku Peter Michalko, honorárny konzul SR v Thessalonikách Konstantin Mavridis, starosta Thessaloník Jannis Boutaris, Christodoulos Gialourides, predseda Gréckej kultúrnej nadácie, riaditeľ Goetheho inštitútu v Thessalonikách Peter Panes a ďalší významní hostia. Slovenské knihy sa tešili veľkej pozornosti návštevníkov, ktorí sa zaujímali o tituly z oblasti filozofie, histórie, divadla, ale aj o pôvodnú slovenskú tvorbu a detské knihy.

(dh)

Publikum    v stánku
v stánku v stánku