Na besedy vo Vranove prišlo vyše 250 čitateľov

Vyše 250 čitateľov sa stretlo v piatok 24. apríla vo vranovskej knižnici s našimi spisovateľmi Gabrielou Futovou, Romanom Bratom a Petrom Holkom.

Predpoludním sa uskutočnili tri besedy, každá na inom oddelení, s iným autorom, aby sa každý mohol stretnúť so svojím najobľúbenejším. Gabriela Futová je podľa celoslovenského prieskumu piatou najčítanejšou slovenskou spisovateľkou a možnosť stretnúť sa s ňou využili aj učiteľky, pretože Futová je už aj čítankovou spisovateľkou. Skvelý zážitok mali čitatelia na oddelení pre deti  po stretnutí s Romanom Bratom. Jeho úspešná kniha Môj anjel sa vie biť zaujala nielen malých, ale aj dospelých čitateľov. Roman Brat a Gabika Futová  sú výnimoční aj ako autorská dvojica, spoločne vytvorili knihu Zmätené dvojičky zo slepej uličky, ktorá sa teší z titulu Najlepšia kniha jesene 2008. Deti svojimi zvedavými otázkami utvrdili spisovateľov, že sú čítanými autormi aj vo Vranove. Pozvanie na stretnutie so spisovateľom Petrom Holkom prijali študenti našich gymnázií. Jeho bohatá literárna tvorba oslovuje aj súčasnú mládež.

Popoludňajšia beseda bola spoločná a pestrá práve vekový zložením čitateľov, ktorí na stretnutie prišli. Príjemnú atmosféru vytvorili žiaci SZUŠ pod vedením pána riaditeľa Milana Stanovčáka.

Besedy so spisovateľmi patria v knižnici medzi tradičné podujatia. Veríme, že aj to prispeje k stúpajúcemu záujmu o knihy a čítanie.

Emília Antolíková