Rozšírený Slovník slovenských spisovateľov 20. storočia

Na Bibliotéke v sobotu o 10.00 predstaví Literárne informačné centrum nový rozšírený Slovník slovenských spisovateľov 20. storočia, ktorý je dielom kolektívu pod vedením Augustína MaťovčíkA. Do nového prepracovaného a doplneného vydania autori zapracovali opravy predchádzajúcich nesprávnych údajov, doplnili nové údaje o autoroch zaradených do prvého, ako aj vytvorili nové heslá autorov publikujúcich po roku 2000.

Slovník tak obsiahol celé 20. storočie a obdobie rokov 2001 – 2005. Slovník slovenských spisovateľov 20. storočia si na Bibliotéke budete môcť kúpiť s výraznou veľtrhovou zľavou, podobne ako ďalšie knihy vydané v Literárnom informačnom centre v stánku D 307.

Literárne informačné centrum pozýva aj na poetické pásmo pri príležitosti 80. výročia narodenia básnika Milana Rúfusa  Niesť bremeno a spievať vo štvrtok o 12.00 na Hlavnom pódiu a Slovensko-českú literárnu diskusiu s Petrom KrištúfKOM, Juditou Kaššovicovou, Petrou Hůlovou a Petrom Halmayom v piatok o 12.00 na Hlavnom pódiu.