Vydavateľstvo Verbarium pôsobí na knižnom trhu od roku 2012 a zameriava sa na detského a dospievajúceho čitateľa. Jeho edičnú činnosť približuje konateľka Ildikó Jančo Mészáros.


Naším cieľom je prinášať na slovenský knižný trh diela špičkových zahraničných autorov literatúry pre deti a mládež. Do edičného plánu sme zaradili napríklad knihy rakúskej spisovateľky Christine Nöstlinger o zložitých rodinných vzťahoch Konrád z konzervy či Grétkin príbeh. Zo severskej literatúry je to fínska autorka Tiina Nopola a jej príbehy o malej škôlkarke Sára a traja Otovia a Sára a divoké batoľa. Pre vekovú kategóriu young adults chystáme prvú časť napínavej trilógie The Snow White s názvom Červená ako krv, ktorá vyšla už takmer v päťdesiatich krajinách. Jej autorka, fínska spisovateľka Salla Simukka, sa stretne so slovenskými čitateľmi 7. novembra o 17.00 v kníhkupectve Panta Rhei na Poštovej v Bratislave a 8. novembra o 14.00 na Bibliotéke. Zo Švédska prichádza séria Detektívna kancelária LasseMaja od Martina Widmarka, pre začínajúcich čitateľov sme vydali prvý diel príbehov o pôvabnej Tine od švédskej autorky Rose Lagercrantz Môj šťastný život. Veľkú radosť máme z knihy Pomarančové dievča od Josteina Gaardera, autora bestsellera Sofiin svet. Nemecko zastupujú populárne príbehy o Terke od Liane Schneider, ako aj Detektívi v čase Fabiana Lenka. Fanúšikom domácich miláčikov ponúkame príbehy od Holly Webb a pre najmenšie deti dobrodružstvá macka Boribona od maďarskej autorky Veroniky Marék.

Na Bibliotéke však predstavíme aj slovenskú klasiku Kláry Jarunkovej Brat mlčanlivého vlka s novými ilustráciami autorkinej dcéry Dany Zacharovej, ako aj vtipné a nadčasové dielko Bračekovia mravčekovia od Jozefa Pavloviča s pôvodnými ilustráciami Jarmily Dicovej. Sme otvorení novým nápadom a chystáme sa vyhlásiť súťaž o najlepší pôvodný rukopis pre deti a mládež.