Zdenka Horecká – Vladimír Horecký
Chudneme chutne a zdravo. Veľká farebná kuchárka
Žilina, Knižné centrum 2008
Osvedčení autori obľúbených kuchárskych kníh sa nespreneverili svojmu poslaniu, hoci to tak na prvý pohľad vyzerá. Neservírujú čitateľom nijaké potraviny v prirodzenom stave. Naopak, ich recepty doplnené farebnými fotografiami hotových jedál znovu prekypujú nápadmi, gurmánskymi trikmi pri úprave, ale aj cennými radami, ako jesť nielen chutne, ale aj bez následkov na váhe. Hlavnou zásadou pri konzumovaní je primeranosť, čo by sa pri varení malo premietnuť do veľmi triezveho dávkovania. Preto vám autori hneď na začiatku odporúčajú, aby ste si presne odvážili suroviny, aby ste mali predstavu, aká je ich energetická hodnota v množstve, ktoré za deň skonzumujete. Ak sa rozhodnete pre jednu zo štyroch diét (sprísnená, základná, menej prísna základná alebo udržiavacia), zistite, koľko kilojoulov za deň môžete skonzumovať a s radosťou sa pustite do varenia.