14.03.2018 17:00
Podujatie

Básne SK/CZ 2017

 

Básne SK/CZ 2017 

Martin Melicherčík/Petr Mezihorák


literarnyklub.sk pozýva na prvé zo série pravidelných autorských čítaní ocenených autorov súťaže Básne SK/CZ 2017, na ktorých sa počas marca a apríla v priestoroch kníhkupectva Literárneho informačného centra predstavia českí i slovenskí finalisti. Prvou dvojicou hostí budú držiteľ prémie Martin Melicherčík a Petr Mezihorák, ktorý v súťaži získal 2. miesto.

Zatiaľ je priskoro
dnes večer si nechá všetko pre seba

- MM

Činit pomalé opatrné kroky. Pohybovat se chůzí.
Hodně se zastavovat. Otáčet. Rozhlížet.

- PM

Moderuje Michal Tallo.
Vstup voľný.

 

Martin Melicherčík (1977) publikoval zbierky poézie bez názvu (1998), Mirov slovník (2000), prózu Vyhodení do vzduchu (2002) a komiksový blog Admeni (2009-2010). Bol spoluzakladateľom undergrondového vydavateľstva Podchod (1998). Hrával vo viacerých hudobných zoskupeniach. V súčasnosti sa venuje grafickému dizajnu, ilustrácii a voľnej grafike. Pracuje ako art director v reklamnej agentúre. Žije v Bratislave.

 

Petr Mezihorák publikoval básnické cykly Dýchání v revue Aluze, Bezejmenná loď v časopise Host nebo Doteky v literárním čvrtletníku Texty. V roce 2014 vydalo nakladatelství Srdeční výdej jeho básnickou sbírku Sraženiny. Od té doby píše zejména disertaci o proměnách práce v nadnárodních společnostech, kterou v současnosti dokončuje na katedře sociologie Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně.

 

Podujatie z verejných zdrojov podporil hlavný partner Fond na podporu umenia a partneri České centrum v Bratislave a Literárne informačné centrum.