13.10.2005 17:00
Kníhkupectvo Svet knihy, Obchodná 4, Bratislava
Podujatie

Prezentácia knihy Lady Pilates

 

Dovoľujem si Vás srdečne pozvať na krst knižnej novinky vydavateľstva Ikar Lady Pilates.

Bude nám potešením privítať Vás vo štvrtok 13. októbra 2005 o 17. 00 hod. v kníhkupectve Svet knihy na Obchodnej

ul. č. 4 v Bratislave

Knihu uvedie do života Anna Šišková a Pavel Malovič.

Hudobný hosť Marián Jaslovský a Lyrik.

Moderuje Zuzana Vačková

Štíhla, pružná postava nemusí byť iba sen

Metóda Josepha Pilatesa očami lekárov

Metódu Josepha Pilatesa očami lekárov približuje novinka vydavateľstva Ikar, ktorá sa v týchto dňoch dostáva na pulty kníhkupectiev. Pilatesova metóda pritiahla do špecializovaných centier už státisíce záujemcov. V súčasnosti ju po celom svete cvičí údajne až desať miliónov ľudí.  Táto „inteligentná gymnastika“ sa stala jednou z najrýchlejšie sa rozvíjajúcich metód, prostredníctvom ktorej sa dá dosiahnuť harmónia tela a mysle, vyformovať postava a zlepšiť kondícia.

 

Pilates poskytuje rovnaké šance každému, kto sa naozaj rozhodol zmeniť prístup k vlastnému telu. Záujem verejnosti rýchlo stúpa z jednoduchého dôvodu. Pri dodržaní určitých zásad táto gymnastika naozaj funguje. Autori titulu LADY PILATES považujú Pilatesovu metódu za nový smer v  rehabilitačnej a behaviorálnej medicíne. V knihe je zaznamenaný 12- týždňový cvičebný program herečky a moderátorky Bibiany Ondrejkovej. Čitateľ v nej nájde 220 farebných fotografií, galériu aparátov, náradí, pomôcok a 70 cvikov, s pomocou ktorých môže dosiahnuť harmóniu tela a mysle, radosť z pohybu a novú kvalitu života. LADY PILATES prináša tiež informácie o možnostiach zredukovania hmotnosti prostredníctvom  diéty Pilates Medical.

Autori knihy LADY PILATES:

MUDr. Július Kazimír je ortopéd a rehabilitačný lekár. Špecializuje sa na diagnostiku, prevenciu a liečbu porúch pohybového aparátu. V jeho profesionálnej kariére dominuje hľadanie nových trendov v oblasti rehabilitačnej medicíny a športového traumatizmu. Od roku 2002 sa venuje Pilatesovej metóde.

MUDr. Monika Klenková  je detská a rehabilitačná lekárka, odborníčka na vývojovú kineziológiu. V posledných rokoch rozšírila svoje znalosti o systém Pilatesových cvičení.  Je jedinou lekárkou na Slovenku, ktorá má certifikát vzdelávacieho centra Stott Pilates v Toronte.