Bratislava, SPN – Mladé letá 2011
Preklad Mária Gálová

Táto kuchárska kniha pochádza z krajiny povestných gurmánov, z Francúzska. Vzišla z vydavateľstva Larousse, presláveného obrázkovými encyklopédiami zo všetkých oblastí. Teda už jej pôvod dáva záruku, že prináša recepty na to, ako sa to má robiť, aby jedlo aj knihy o ňom boli nielen dobré, ale vynikajúce. Kolektív autorov ponúka na fóliových dvojstranách recepty na maškrty, ktoré sú určené pre deti od začiatku, teda od jeho prípravy, až do konca, čiže po konzumáciu. Tomuto zameraniu zodpovedá celkové grafické spracovanie, už fotografie sprevádzajúce krok za krokom postup prípravy maškŕt nastoľujú pečenie ako zábavu. A konzumentom, pre ktorých sú recepty určené, zodpovedá aj skladba surovín. Nešetrí sa tu čerstvým ovocím, kvalitnou čokoládou, maslom a šľahačkou. Ale najštedrejšie sú tieto recepty na nápady a fantáziu pri vyzdobovaní a servírovaní.