Recenzia
27.06.2008

Ryby - Vykročte s letom za poznaním a zdravím

Ryby

Bratislava, Ikar 2008

Preklad Ľudmila Strukelyová

Jednotlivé druhy sladkovodných alebo morských rýb a darov mora možno upraviť ako  predjedlá (šaláty, teriny, nakladané ryby), chuťovky (špízy s hrebenatkami, nigiri-suši, rybacia paštéta), polievky a ľahké rybacie jedlá, ktoré obsahujú málo kalórií a pripravujú sa najmä na grile, v pare alebo sa dusia vo vlastnej šťave. Okrem receptov tu nájdete rady, ako ryby tepelne upravovať, porciovať a ako si pripraviť základné omáčky a bujóny. Niektoré z receptov sú naozaj jedinečné, napríklad karí zo zubáča s vodnými gaštanmi a limetkovými listami, red snapper v banánovom liste, rybacie placky s bylinkami, plnené sépie, ale nájdeme tu aj klasické jedlá, ako je pstruh na mlynársky spôsob, pstruh namodro a rôzne ľahké recepty z tresky s rôznymi omáčkami. Nechýbajú ani klasické recepty, ako losos v rôznych obaloch a  vyprážané ryby.

– mgb–