Kniha poľudštenia literárnej teórie

Hoci je Slovníček z básničiek na pultoch kníhkupectiev dostupný od septembra, oficiálny krst knihy sa uskutočnil včera, 14.12. v priestoroch štúdia Bibiany.

V milej predvianočnej atmosfére sa moderátorka Ľubica Kepštová rozprávala s autorkami Janou JuhásovouSilviou Kaščákovou o procese vzniku tejto zaujímavej a potrebnej publikácie. Poetickou dušou autorskej dvojice je Silvia Kaščáková, ktorá okrem básní píše aj texty piesní. Popri písaní hľadá lepší, nie prvoplánový a okukaný rým. Jana Juhásová pôsobí ako vysokoškolská pedagogička a zhostila sa úlohy výkladu jednotlivých básnických foriem. Keďže je kniha určená (nielen) pre násťročných čitateľov, konzultovala svoje texty so synom, aby boli zrozumiteľné a zaujímavé. Treba povedať, že sa im to naozaj podarilo.

Rozhovor autoriek bol doplnený hudobnou hostkou, speváčkou a učiteľkou spevu Milou Medvedovskou. Návštevníkom zaspievala štyri piesne, text jednej z nich pre ňu napísala práve Silvia Kaščáková a na záver zaznela aj ukrajinská koleda.

Podvečer sa niesol v príjemnej priateľskej atmosfére v ktorej bola zhmotnená radosť z krásnej knihy.

Slovníček z básničiek môže potešiť aj ako darček pod stromček. Môžete si ho objednať priamo cez náš web na tomto odkaze.

  • Kniha poľudštenia literárnej teórie - 0
  • Kniha poľudštenia literárnej teórie - 1
  • Kniha poľudštenia literárnej teórie - 2