Vyšla jedenásta športová kronika

V uplynulých dňoch vyšla Kroniku športu 2007. Je to už jedenásty diel knižného radu športových kroník z produkcie vydavateľstva Šport press. Keďže tá prvá zachytávala až päťročné obdobie, v jedenástich kronikách je zachytených 15 rokov svetového a v rámci neho najmä slovenského športu od vzniku samostatnej Slovenskej republiky. Na obálke najnovšej kroniky je najúspešnejší športovec Slovenska v roku 2007, vodný slalomár Michal Martikán. Publikáciu opäť pripravil vyše 50-členný autorský kolektív pod vedením skúseného športového novinára Milana Vranku.

„Keď sme s edíciou kroník začínali, pripomínal som, že skutočnú hodnotu bude mať, ak vydržíme aspoň 10 dielov,“ zdôraznil Milan Vranka, hlavný zostavovateľ a spoluautor. „Ten čas nastal vlani a teraz každý rok význam tohto knižného radu len narastá.“

Fakty sú v Kronike športu 2007 najdôležitejšie, ale čitateľ v najnovšom vydaní nájde opäť aj zaujímavé čítanie o najlepších športovcoch či hodnotenie celého roka i jednotlivých športov, farebné aj čiernobiele fotografie, ako aj aktuálne adresy slovenských športových zväzov a združení, či sumár v anglickom jazyku.

–r–