Medzinárodný knižný veľtrh v Solúne 2018

V srdci druhého najväčšieho prístavného mesta v Grécku, v Solúne, vo výstavnom komplexe Helexpo, sa na ploche 5000 m2 predstavia v tomto roku v čase od 3. do 6. mája početní vystavovatelia z Grécka i zo sveta na 15. ročníku Thessaloniki Book Fair. Tento obľúbený knižný veľtrh, určený pre odbornú, ale aj laickú verejnosť, tento raz privíta vystavovateľov z 30 krajín sveta, ako aj vyše 500 profesionálov, a očakáva sa viac ako 85 000 návštevníkov veľtrhu, pre ktorých je pripravené aj množstvo sprievodných podujatí. Témou veľtrhu je “Demokracia v 21. storočí” a k nej je pripravený bohatý kultúrny program. Čestným hosťom budú frankofónne krajiny, na príprave čestného hosťovania spolupracuje aj Francúzsky inštitút v Aténach a v Solúne.

V roku 2018 Literárne informačné centrum pripravuje na veľtrhu opäť národnú expozíciu Slovenskej republiky, a to vďaka bezplatnej ponuke stánku a vybavenia zo strany gréckeho organizátora. V stánku 69, v pavilóne 13, sa na ploche 9 m2 predstaví 15 vydavateľstiev s produkciou viac ako 50 knižných titulov.

V tomto teritóriu sme zaznamenali záujem o slovenskú literatúru a cieľom pracovných stretnutí s gréckymi vydavateľmi bude aj rozpracovať projekty prekladov slovenskej literatúry do gréčtiny.

 

Foto: Freepik