V stredu 3.4. sa vo V-klube na Námestí SNP v Bratislave konalo pilotné podujatie nového konceptu Poznámky pod čiarou. Jeho organizátormi sú Literárne informačné centrum a Ústav slovenskej literatúry SAV.  Vznikol ako platforma pre mladých vedcov, kritikov a iných literárnych profesionálov, ktorí sa pohybujú v oblastiach spadajúcich pod knižnú a literárnu kultúru.
Prvá diskusia s názvom "Najprv napíš knihu, potom kritizuj!" sa vďaka záujmu divákov konala vo V-klube, keďže plánovaný propagačný priestor Knihy LIC by neposkytol dostatok miesta záujemcom. Okolo päťdesiatky divákov teda sledovalo rozhovor Sone Urikovej s literárnou vedkyňou, videorecenzentkou a redaktorkou časopisu Knižná revue Lenkou Macsaliovou. Rozprávali sa o vzťahu kníh a literatúry s internetom, o tvorbe na webe, o reflexii umenia či o konkrétnych negatívach a pozitívach tvorby videorecenzií, s ktorými sa Lenka Macsaliová ako tvorkyňa obsahu youtubového kanálu Inferno na polici stretla. Po diskusii nasledoval priestor pre otázky z publika.

Foto: Chris Bordáč

Ďalšie podujatia Poznámky pod čiarou sa uskutočnia o vždy o 17:00 v Knihy LIC:

10.4. Marianna Koliová: Tatry: pusté a mŕtve je všetko okolo mňa (cestopisy – textopisy v 19.storočí) FB podujatie

17.4. Juraj Búry: Ako čítať slovenskú fantastiku? (rozprávanie o kritike fantasy)  FB podujatie

24.4. Daniel Domorák: Satrte vs. Heidegger – literatúra na život a na smrť (literatúra vo vzťahu k existenciálnej filozofii) FB podujatie