Vlk Františka Kozmona

František Kozmon predstavil 5. novembra svoj nový román Vlk. Akcia sa konala v bratislavskom Martinuse na Obchodnej ulici a moderátorom večera bol obľúbený Dado Nagy.

Kniha Vlk je tretím dielom kriminálnej série o Marekovi Wolfovi. Dej sa tentoraz odohráva v Kanade a sleduje dve dejové línie. Jedna z nich sa sústreďuje na vzťah medzi otcom a synom, čo je téma, ktorá bola pre autora dôležitejšia ako mafiánska zápletka. Chcel sa pozrieť na to, čo sa stane s človekom, ktorému nečakané odhalenie nabúra ilúzie o vlastnom otcovi a v konečnom dôsledku aj o jeho vlastnom živote.

Dado Nagy upozornil aj na ďalší zaujímavý motív, ktorý autor do knihy zapracoval, a to výrazné ženské postavy, ktoré sa neboja vziať veci do vlastných rúk. Autor priznal, že bol obvinený z toho, že zabúda vo svojich knihách na silné hrdinky, tak ich zakomponoval do deja svojej poslednej.

Moderátor ocenil kvalitnú remeselnú prácu a čítavosť románu. Tiež poznamenal, že na Slovensku nemáme veľa detektívok a keďže František Kozmon, na rozdiel od svojich konkurentov, nepochádza z policajného prostredia, opýtal sa ho, či to vidí ako nevýhodu. Autor vysvetlil, že mu pomáhal kamarát policajt, ale sám je toho názoru, že kto niečo chce, tak si to vie zistiť. Skúsenosť z fachu nie je zárukou kvality a úspechu pri písaní kníh.

František Kozmon tiež prezradil, že už má rozpísané pokračovanie, ktoré má pracovný názov Červ a odohrávať sa bude na Slovensku.

 

Zdroj: FB Kníhkupectvo Martinus - Obchodná

Foto: Ján Belák.