27.01.2009 18:00
Hotel Tatra na Nám. 1. mája č. 5 v BratislaveHlavné námestie v Bratislave
Podujatie

Prezentácia knihy Táne Luckej Alkoholičky

TRI ŽENY. TRI OSUDY. PIJÚ, ABY ZABUDLI...
Vydavateľstvo Ikar Vás srdečne pozýva na krst knihy
 

Táne Luckej Alkoholičky

 
v utorok 27. januára 2009 o 18.00 h
v salóniku Grand  hotela Tatra na Nám. 1. mája č. 5 v Bratislave.
 
Knihu uvedie do života MUDr. Ivan  Novotný,
riaditeľ pre liečebno-preventívnu starostlivosť drogových závislostí Sanatória AT v Bratislave.
V programe vystúpi Roman Pomajbo.
Prezentáciou sprevádza Miloš Bubán.
 
 

Hovorí sa, že alkohol je metla ľudstva, ktorú žena nemá chytať do ruky. Hlavné postavy novely Tane Luckej   – tri nešťastné ľudské bytosti – však touto metlou postupne zametajú všetko okolo seba. Jedna neunesie synovo nešťastie, druhú zneužíva ľahkomyseľný manžel a tretia sa, naopak, nevie vyrovnať s nečakanou stratou milovaného muža...

Autorka Alkoholičiek prezradila, že pri písaní sa inšpirovala a spolupracovala s niekoľkými ženami, ktorým sa podarilo vyriešiť závislosť od alkoholu. „Premietala som si aj osudy tých, čo som poznala ako schopné ženy so sľubnou kariérou, obetavé mamy, sexuálne príťažlivé partnerky, dcéry milujúcich rodičov, o ktorých by som si nikdy nepomyslela, že skončia ako alkoholičky. Čo všetko sa odohráva ešte predtým, ako si začne žena vypomáhať alkoholom? To ma zaujímalo, keď som sa rozhodla napísať moje Alkoholičky“ – priznáva Taňa Lucká.

Taňa Lucká  sa  doteraz venovala predovšetkým detskej tvorbe. Od beletrie sa autorka viackrát odklonila k dramatickej spisbe. Jej divadelné hry sa s úspechom objavili na doskách slovenských profesionálnych i amatérskych divadiel. Práca s dramatickým textom autorku priviedla k tvorbe dramatizácií svetovej literatúry pre televíziu i rozhlas.  V roku 2008 (Ikar) sa Taňa Lucká prezentovala knihou  o spletitých vzťahoch medzi ľuďmi, úspešným románom Pavučina.