Recenzia
18.01.2012

Talianske rizoto - Alvarez Momi

Marenčin PT 2011

Šéfkuchár Alvarez Momi pochádza z Verony, mesta Rómea a Júlie. Vychýrený majster kulinárstva však žije a pôsobí v Bratislave, kde si otvoril aj dve reštaurácie. Rôznorodú taliansku kuchyňu predstavuje v zásade cez tradičné suroviny a pravidlá pri varení. Väčšinou sa nám spája s cestovinami alebo pizzou, ale Momiho prvá kuchárska kniha vydaná vo vydavateľstve Marenčin PT prináša množstvo receptov na prípravu jedál z ryže, najmä rizota, jedného z pilierov talianskej gastronómie, ktoré je v tejto krajine mimoriadne obľúbeným jedlom. Publikácia poodhaľuje kuchárske umenie renomovaného šéfkuchára, oplatí sa po nej siahnuť a nechať sa inšpirovať originálnymi, nápaditými a zároveň jednoduchými receptami na vybrané špeciality. Kniha je rozdelená na tri časti: ryža ako príloha, rizotá a ryžové polievky. Momi má v pláne napísať aj ďalšie knihy, v najbližšom čase nás čaká vydanie kuchárskej knihy na prípravu cestovín, opäť s heslom jednoducho, rýchlo a chutne. Buon appetito!