súťaž
Neviete, aký prípitok zvoliť pri krstinách, ako poukladať
inventár pri viacchodovom menu alebo ako prestrieť na
kare tak, aby to bolo decentné a dôstojné zároveň? 1. slo-
venská škola spoločenskej etikety & protokolu vydala publikáciu
od kolektívu autorov (Miriam Miková, Elena Horňáková, Jana
Bohunská, Sven Bajla) užitočnú práve na podobné príležitosti. Kniha o stolovaní čitateľa
prevedie od prestretia stola, výberu vhodného inventáru, cez rôzne techniky skladania
obrúskov, zasadací poriadok až po správnu konzumáciu jedál a nápojov. Množstvo fotografií
rôznych spoločenských udalostí (čaj o piatej, svadba, Valentín, piknik) ilustruje, čo a akým
spôsobom podávať a nastierať, aby sa hostia pri stole cítili príjemne. Knižka sa iste hodí
do každej domácnosti, ale odporúčame ju napríklad aj študentom hotelových akadémií.
Titul môžete vyhrať, ak pošlete kupón Slovenská škola etikety na adresu redakcie.
S jedlom súviselo aj podujatie 22. marca v bratislavskom kníhkupectve Martinus
na Obchodnej – svoju kuchársku knihu nazvanú S Anetou a Janicou – Čo na srdci, to
na jazyku (Fortuna Libri) predstavili Aneta Orosiová a Janica Lacová. Autorky v nej
ponúkajú 60 receptov rozdelených podľa ročných období, v ktorých využívajú najmä
sezónne potraviny.