Knižný veľtrh vo Frankfurte nad Mohanom 2021

Tohtoročný 73. medzinárodný knižný veľtrh Frankfurter Buchmesse sa po dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou Covid 19 predstaví v duchu čestného hosťovania Kanady, ktorá po prvý krát predstaví anglické aj francúzske knižné tituly renomovaných kanadských autorov.

V termíne od 20. do 24. októbra sa bude tento renomovaný veľtrh konať jednak v prezenčnej forme, ale aj v digitálnej forme, ktorá mala v minulom roku veľký úspech.

V duchu hesla „ Re:connect - Vitajte späť vo Frankfurte“ sa tu predstaví 1 500 vystavovateľov z viac ako 70 krajín spolu s asi 200 autormi. Frankfurter Buchmesse opäť zmení mesto na miesto oslavy kníh.

Národná expozícia Slovenskej republiky, ktorú pripravilo Literárne informačné centrum, sa bude v súvislosti s celkovou rekonštrukciou haly 5 nachádzať na prízemí haly 4, na pozícií B 66. V slovenskom stánku sa bude na rozlohe 48 m2 prezentovať 50 slovenských vydavateľských subjektov s produkciou vyše 500 knižných titulov. Zo slovenských autorov sa tu predstaví Michal Hvorecký, ktorý s moderátorom Thomasom Böhmom predstaví nemecké vydnie knihy Tahiti: Utópia na stánku Goetheho inštitútu. 

Bližšie informácie na: http://www.book-fair.com

  • Knižný veľtrh vo Frankfurte nad Mohanom 2021 - 0