NA AKOM PRÍBEHU PRACUJE ALENA SABUCHOVÁ?

Slovenské literárne centrum (SLC) s podporou Nadácie Tatra banky na konci minulého roka po prvýkrát ponúklo mladým slovenským autorom a autorkám možnosť zúčastniť sa ročného štipendijného programu. Štipendistkou na rok 2023 sa stala spisovateľka Alena Sabuchová. Druhý ročník štipendijného programu pre mladých autorov a autorky je stále otvorený, prihlásiť sa dá do konca októbra

Alena Sabuchová - autorka, scenáristka, ktorá vyštudovala filmovú a televíznu scenáristiku a dramaturgiu na VŠMU v Bratislave. Za svoj literárny debut Zadné izby získala Cenu Ivana Kraska aj Cenu Nadácie Tatra banky v kategórii Mladý tvorca. Druhá kniha, román Šeptuchy, získala hlavnú Cenu Anasoft litera 2020 a Cenu Jána Johanidesa 2020 v kategórii do 35 rokov.
Román je inšpirovaný autorkinými viacerými návštevami regiónu Podlasie, rustikálneho lesnatého regiónu medzi Poľskom a Bieloruskom a je príbehom o Dorotinom dospievaní v tomto magickom kraji.
Čo pripravuje Alena Sabuchová teraz? Na akom príbehu pracuje? Koho priblíži a kto bude hlavnou hrdinkou jej novej knižky?
Nahliadnite v našom videu