Ondrej Sokol na Evanjelickom gymnáziu v Košiciach

Pedagogička Andrea Gumanová a študenti Evanjelického gymnázia Jana Amosa Komenského v Košiciach privítali 9. októbra Ondreja Sokola, ktorý školu navštívil v rámci projektu Ceny René - Anasoft litera gymnazistov 2019. Prinášame vám niekoľko vyjadrení študentov, ktorí sa stretnutia zúčastnili. 

"Na stretnutie s pánom Sokolom som sa veľmi tešila, keďže na mňa jeho publikácia urobila dojem z hľadiska obsahu a jazyka. Celá beseda prebehla veľmi príjemne, pán Sokol ochotne odpovedal na všetky naše otázky a priblížil nám Nórsku kultúru a životný štýl ešte o niečo viac."
- Andrea Zambová

"Besedu s pánom Sokolom som si užíval rovnako ako jeho knihu. Informácie podáva veľmi vtipným a zaujímavým spôsobom. Porovnával život v Nórsku a na Slovensku, hovoril vtipné príhody a vtipné prirovnania... s takým človekom sa nikdy nenudíte, či už pri osobnom rozhovore s ním alebo pri čítaní jeho knihy."
- Andrej Belej
 
"Na besede na mňa pôsobil Ondrej Sokol veľmi milo a skromne. Otvorene odpovedal na naše otázky a mnohé z nich vtipne dokladal svojimi osobnými skúsenosťami zo života v Nórsku. Z jeho rozprávania som aj ja zatúžila sa tam niekedy v budúcnosti pozrieť a som rada za nové zaujímavosti ktorými som po besede ostala obohatená."
- Viktória Gurková
 
"Beseda s pánom Sokolom sa mi veľmi páčila, pretože okrem vysvetlenia ako došiel k napísaniu tejto knihy, nám aj povedal niekoľko vtipných zážitkov z jeho pôsobenia v Nórsku."
- Matúš Komjaty
 
"Beseda s pánom Sokolom bola pre mňa veľmi príjemná skúsenosť. Pôsobil ako inteligentný a pokojný človek. Na otázky odpovedal vecne a pútavo, jeho príhody, ktoré zažil v Nórsku, vyvolali priateľskú a odľahčenú atmosféru a zároveň pobavili nejedného z nás. Toto stretnutie bolo pre mňa obohatením o zaujímavosti zo života pána Sokola a jeho pôsobenia v Nórsku."
- Kristína Maďarová
 
"Stretnutie s pánom Sokolom bolo zaujímavé hlavne vďaka jeho opisu nórskej kultúry a spôsobu života. Keďže v krajine niekoľko rokov žil, bol schopný spracovať túto tému z pohľadu nórskeho občana, nielen turistu, no zároveň vedel situáciu porovnať so životom na Slovensku. Samotná beseda na mňa urobila väčší dojem ako kniha, ktorej som napriek zaujímavému prostrediu a netradičnému štýlu písania nevedela prísť na chuť."
- Júlia Katová
 
 
  • Ondrej Sokol na Evanjelickom gymnáziu v Košiciach - 0
  • Ondrej Sokol na Evanjelickom gymnáziu v Košiciach - 1
  • Ondrej Sokol na Evanjelickom gymnáziu v Košiciach - 2