Septembrové Slniečko plné noviniek

Nové číslo časopisu Slniečko vás pozýva zhlboka sa nadýchnuť a pocítiť vône nielen prichádzajúceho školského roka, ale aj jesene. Pri pohľade na obálku od slovenskej ilustrátorky BESSY zacítite vlhkú pôdu, lístie, hríby i orechy. Tak teda nádych - septembrové Slniečko je tu a s ním aj niekoľko noviniek!

Z prvých strán septembrového Slniečka vás ovanie vôňa školských lavíc, do ktorých zasadnete vďaka Ľubici Kepštovej a ilustrátorke Marte Matus. Ľubka Kepštová bola hlavou i srdcom Slniečka, no tento rok sa rozhodla, že je čas si oddýchnuť a užiť si zaslúžený dôchodok. Do tohto čísla sme s ňou ešte stihli pripraviť rozhovor - nečakajte však všedné otázky a už vôbec nie všedné odpovede!

Radšej deriete topánky než školské lavice? Vydajte sa na Túlačky s Beckom! V novom čítaní na pokračovanie, ktoré pripravuje Veronika Dianišková a ilustrátorka Lenka Šturmankinová, sa pustíte do dobrodružného putovania po slovenských hradoch. Na niektorých totiž stále žijú ľudia – a nie sú to žiadni králi či šašovia, žiadne princezné či biele panie! Rubrika vzniká v spolupráci s projektom Slovakiana, ktorý príbehy slovenských pamiatok spracoval do krátkych videí.

S Andreou Gregušovou si v jej novej rubrike Zelené švitorenie pošvitoríte o prírode a ekológii. V septembri sa dozviete čo-to o vtáčom letovom poriadku a ľudskom letovom neporiadku. Ako čerešničku na torte tu nájdete aj jesennú báseň – jednoducho, jedna báseň! Text je doplnený krásnymi vtáčími ilustráciami Kataríny Hutníkovej.

A čože sa to chystá v agátovom átriu? Všetko zistíte v radostnej typohre Katky MakaryPetry Lukovicsovej. Rubriku sme nazvali Typocirkus a v prvej časti sa objavia slová začínajúce na písmeno A. V Slniečku tak narazíte na antilopy, aligátory, alpaky, albatrosa, či admirálku Aténu a advokátku Afroditu. Veď uvidíte!

Aj tento rok sa môžete tešiť na komiks. Oslovili sme spisovateľku Dominiku Madro a ilustrátorku Evu Máriu Ondovú, ktoré vás v komikse Zlotmienky zavedú do kúzelného sveta, v ktorom proti sebe bojujú dobro a zlo, svetlo a tma. Znie to ako klasická rozprávka, no je to parádny fantasy príbeh, ktorý vás vtiahne hneď od prvého dielu.

Po celý školský rok vás budú sprevádzať Podivuhodné príbehy Pera Le Kveta, ktoré ilustruje Lucia Žatkuliaková. Nepoddajné vlasy, zamilovaný vietor či čarovný zajac sú hlavní hrdinovia príbehov, ktoré rozkrútia vašu fantáziu na najvyššie otáčky a ešte vyššie. Tak sa nezľaknite!

Mimochodom, do školských lavíc sa opäť vrátil aj náš večný žiak Joško Mrkvička. A vyzerá to tak, že sa možno budú s novou paničiteľkou aj kamarátiť!

V septembrovom Slniečku toho nájdete omnoho viac. Kúpite ho v každom dobrom stánku alebo si ho predplaťte počas celého školského roka na webstránke nášho distribútora.

PRAJEME VÁM PRÍJEMNÉ CHVÍLE PRI ČÍTANÍ SLNIEČKA – ČASOPISU, KTORÝ PREBÚDZA DETSKÚ ZVEDAVOSŤ!

  • Septembrové Slniečko plné noviniek - 0
  • Septembrové Slniečko plné noviniek - 1
  • Septembrové Slniečko plné noviniek - 2
  • Septembrové Slniečko plné noviniek - 3
  • Septembrové Slniečko plné noviniek - 4
  • Septembrové Slniečko plné noviniek - 5
  • Septembrové Slniečko plné noviniek - 6
  • Septembrové Slniečko plné noviniek - 7
  • Septembrové Slniečko plné noviniek - 8
  • Septembrové Slniečko plné noviniek - 9
  • Septembrové Slniečko plné noviniek - 10