Slovensko sa tradične zúčastní MKV vo Frankfurte 2007

 

Medzinárodný knižný veľtrh vo Frankfurte nad Mohanom sa už tradične koná v októbri, v dňoch od 10. do 14. októbra 2007.

Čestným hosťom veľtrhu je Katalánsko. Ústrednou témou je vzdelávanie.

Slávnostné otvorenie bude 9. októbra o 17.00 hod. v Kongresovom centre.

Veľtrh napĺňa okolo 1 600 sprievodných akcií, ktoré budú prebiehať nielen v priestoroch výstaviska, ale v celom meste.

Slovenský stánok je umiestnený opäť v susedstve stredoeurópskych vystavovateľov v hale 5.0 a má číslo B 940. Svoju najnovšiu produkciu v ňom vystaví viac ako tridsať slovenských vydavateľov. Kompletná expozícia sa po skončení veľtrhu presunie do Stuttgartu, kde bude v novembri vystavená na Týždňoch knihy. Čestným hosťom v Stuttgarte je Slovensko.

LIC pripravilo v rámci MKV Frankfurt 2007 nasledujúce sprievodné podujatia:

  • 10. októbra 2007 sa od 17.15 do 17.45 hod.  predstaví Anton Hykisch na fóre Fiction and Non-fiction (hala 3.1 L 691). Bude prezentovať nemecké vydanie svojho románu Čas majstrov a prečíta aj ukážku z najnovšieho románu Spomeň si na cára.
  • 12. októbra 2007 sa o 15.00 hod. uskutoční v našom stánku prezentácia Literárnej antológie krajín V4, ktorá bude v tom istom čase prezentovaná na stretnutí ministrov kultúry krajín V4 v Bratislave. Antológiu uvedie Alexander Halvoník, riaditeľ LIC, ktoré bolo garantom vydania slovenskej časti antológie. Po prezentácii o 15.30 hod. nasleduje koktail.
  • 14. októbra 2007 bude od 10.00 do 11.00  hod. na Detskom fóre v hale 3.0, K 385 čítať zo svojej tvorby obľúbená autorka pre deti Gabriela Futová. Bude sa prezentovať s ukážkou z knihy Hľadám lepšiu mamu. Deti budú mať príležitosť zúčastniť sa na výtvarnej tvorivej dielni s prekladateľom Mirkom Kraetschom a ilustrátorom Jurajom Baloghom. Tvorivé dielne tematizované knihou slovenského autora sa stali už tradičnou súčasťou našich „detských“ podujatí počas MKV vo Frankfurte.

Literárne informačné centrum v edícii Dúha vydalo samostatné brožúrky predstavujúce autorov Antona Hykischa a Gabrielu Futovú. Dvojjazyčné vydania v angličtine a v nemčine obsahujú profil autorov a ukážky z ich literárneho diela. Publikácie sú nepredajné a slúžia predovšetkým na reprezentáciu na knižných veľtrhoch.