Svet fantázie Ľuboslava Paľa

Svet fantázie Ľuboslava Paľa

   V piatok 25. februára 2005 uviedol úryvok z knihy Jána Uličianskeho Podivuhodné príbehy siedmich morí detské publikum do sveta fantázie a rozprávky. No rozprávka, to nie je iba slovo. Rozprávka – to je aj obraz a farba. A práve nimi sa svetu prihovára ilustrátor už spomínanej knihy, ale aj mnohých ďalších, Ľuboslav Paľo.

Stretnutie s týmto výtvarným majstrom pripravila Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou v rámci Cyklu stretnutí s významnými osobnosťami mesta, ktorý sa spája s oslavami 735. výročia prvej písomnej zmienky o Vranove.

Beseda s Ľuboslavom Paľom sa niesla v príjemnej atmosfére návratov do čias detstva a mladosti, v atmosfére túlania sa svetom farieb. Záver stretnutia patril autogramiáde. Fantázii sa ani v dnešnom modernom svete medze nekladú. Nám už len zostáva viera, že naše deti nikdy nezabudnú snívať a vždy nájdu odvahu predstaviť svoju šikovnosť tak, ako to pre návštevníkov knižnice pripravili deti súkromnej ZUŠ z triedy Dr. Márie Križalkovičovej, ktoré poskytli svoje práce na výstavu.

Bibiána Diliková