SVĚT KNIHY BRNO 2004 - 2. predajný knižný veľtrh

V dňoch od 12. do 14. novembra 2004 sa v Pavilóne D v priestoroch brnianskeho výstaviska uskutoční 2. ročník predajného knižného veľtrhu Svět knihy Brno 2004. Literárne informačné centrum tu bude mať svoj stánok vďaka bezplatnej možnosti vystavovať, ktorú mu poskytol organizátor - Společnost Svazu českých knihkupců a nakladatelů Svět knihy, s. r. o.

Zámerom veľtrhu je čo najhlbšie preniknúť do moravského regiónu a osloviť laickú i odbornú verejnosť. Toto knižné podujatie sľubne rozvíja aj kontakty so slovenskými knihovníkmi a vydavateľmi - niektorí z nich sem prichádzajú tento rok už po druhý raz. Okrem výstavných stánkov je pre návštevníkov pripravený celý rad zaujímavých výstav a sprievodných podujatí, na ktorých vydavatelia predstavia svojich kmeňových autorov. Pozvanie na veľtrh prijala aj americká spisovateľka Annick Hivert-Carthew z Michiganu, stretneme tu aj spolucestovateľov: herca Jaroslava Dušeka a fotografa Jiřího Kolbabu.

Literárne informačné centrum pripravilo na piatok 12. novembra o 15. hodine v Literárnej kaviarni v priestoroch brnianskeho výstaviska prezentáciu s názvom Víno a sex po slovensky. Moderátorka Zuzana Belková predstaví úspešnú antológiu slovenských poviedok s názvom Sex po slovensky, ktorá vyšla vo vydavateľstve Ikar. Jej hosťami budú zostavovateľ antológie Dušan Taragel a autor jednej z poviedok Peter Šulej. "O víne a knihách" bude hovoriť autor a znalec vín Fedor Malík.